Nabeschouwing finaledag CD Reclame Open

Een mooie week is weer ten einde. Een van de mooiste zomerweken van dit jaar met helaas af en toe ook een regen- en onweersbui. Een week die veel energie kost maar met zulke leuke deelnemers ook veel energie oplevert, maar natuurlijk ook een week met evaluatiepunten. Degene die bovenaan de lijst staat? Wat was er toch aan de hand met de DD7? Zat er iets in het water? Was de druk te hoog? Hebben ze zaterdag nog tot te laat in de bar gezeten? Of was de tegenstander gewoonweg te goed? Beide halve finales hadden een Wehlse inbreng maar geen van beiden wist deze schifting te overleven. Gerda ter Heerdt en Dieny Lendering maakten het tot het eind toe spannend maar kwamen net te kort tegen Berna Eskes en Thea Loeters (6-4 6-4), op de naastgelegen baan redden Yvonne Buiting en Lidy Lueb het niet tegen Thea Bisseling en Fennie van Zeist 6-4 6-2.

Yvonne had beter de andere kant op kunnen kijken, want op de andere naastgelegen baan liet haar zoon zien hoe het wel moest. Samen met Zoe Merbis haalde Luuk de finale van de GD7 door Marjan Dijkema en Patrick Meeuwisse te verslaan, daar troffen ze later op deze zondag Ellen Waarlo en Jeroen Schutten, zij versloegen deze ochtend namelijk Yvonne Michies en Jan Willink. 6-2 6-4.

De laatste halve finale van deze ochtend was qua stand zeker de spannendste, net als vorig jaar bleek dit uiteindelijk het eindstation voor Miro Dovoda en Sergio Keurntjes. Sil Jansen en Paul Veerbeek stoten uiteindelijk door naar de finale van de HD6 door een 6-2 4-6 10-8 overwinning.

Exact dezelfde setstanden alleen in een andere volgorde noteerden Peter Lammers en Sander Haspels in de halve finale HD7, 4-6 6-2 10-8 stond er bij hun na 2 uur op het scorebord tegen Michel Buyl en John Hoogendijk.

In de laatste 2 halve finales van deze week volstonden telkens 2 sets voor de winst. In de DD6 waren het Carlijn Nijhof en Juliette van de Scheur die zich de finalist mochten noemen na een 6-3 6-3 overwinning op de verliezend finalisten van vorig jaar, Nieke ten Hoopen en Astrid Ebbers. Joyce en Elbert Berendsen tekenden bij hun debuut op het CD Reclame Open ook direct voor de finale, in de GD6 bleken ze een maatje te groot voor Luc Peters en Judith Bulthuis 6-2 6-2.

De eerste winnaars van de dag werden aan het eind van de ochtend bekend, Vincent Warnar en Elske Roel wonnen in 2021 reeds de GD8 en ook dit jaar strijken zij met de eer. In een zenuwslopende wedstrijd tegen Monica en Robert Langeler werd het 6-7 6-1 10-5.

Een ronde later liet Luuk Buiting zijn moeder zien hoe het wel moest, samen met Zoe pakte hij de eindoverwinning in de GD7. Ellen Waarlo en Jeroen Schutten wisten het nog 1 set spannend te maken maar de winst bleef in Wehl 7-5 6-2.

Zo snel als de wedstrijden in de ochtend vaak gingen zo spannend werd het aan het begin van de middag. Op de Reuringbaan gingen Annica de Lange en Marlies Reuver van start in de DD5 tegen Ruth van Schriek en Judith de Mare, op de naastgelegen baan CD-Reclamebaan gingen uit dezelfde poule Melanie Tenback en Anka Wolters de baan op tegen Janine Kaak en Nicole Vervoort. En op de Lukassenbaan was het de beurt in de HD6 aan Reind Jan Ellenkamp en Paul Mokkink tegen Sil Jansen en Paul Veerbeek. Na ruim 2 uur spelen spelen zaten alledrie de partijen in de supertiebreak en was het zo spannend boven de banen dat zelfs de lucht even ontlading nodig had en alle spelers van de baan af moesten ivm de bliksem. Na een klein half uurtje mochten de banen weer betreden worden en werden de 3 partijen snel afgerond. De HD6 werd een prooi voor Reind Jan en Paul (3-6 7-6 11-9), de DD5 was een poule waar het spannend bleef tot het einde, door de winst van Janine en Nicole (5-7 7-6 10-7) lagen er opeens kansen voor Ruth en Judith om de DD5 alsnog te winnen en dat deden uiteindelijk ook. Het werd 5-7 7-6 12-10. De dames konden na afloop zelf amper geloven dat het ze was gelukt.

Ook nog tegelijk op de baan stonden Joyce en Elbert Berendsen, in de finale van de GD6 tegen Mirte Wigman en Vince Jones. Waar we gisteren al konden melden dat de halve finale van Mirte en Vince finalewaardig was, bleek ook de finale echt finalewaardig. Na een zeer mooie en gelijkopgaande pot bracht ook hier de supertiebreak uitsluitsel. 6-3 2-6 10-8. In de stand minder spannend maar ook zeker een finale op hoog niveau was die tussen Thea Loeters en Berna Eskes tegen Fennie van Zeist en Thea Bisseling. Fennie en Thea verloren vorig jaar al de finale, en hopelijk is het voor hun volgend jaar 3x is scheeprecht want ook nu bleek de finale een te grote horde. 6-1 6-1 voor Thea en Berna.

In de HD7 weer kansen voor de WTV voor een toernooiwinst, alhoewel ze als gelegenheidsduo ver kwamen mist helaas de uiteindelijke bekroning nog voor Sander Haspels en Peter Lammers, Seye Coenen en Frits Schur waren met 6-3 6-3 te sterk. Maar ze kunnen hoop putten uit de toernooioverwinning van Joey Agelink en Lotte Siebelink in de GD5, vorig jaar waren hun verliezend finalist maar dit jaar waren ze met 6-3 7-5 te sterk voor Esther Sanders en Dennis Nederveen.

Waar Ellen Waarlo in de GD7 nog met de 2e plek genoegen moest nemen pakte ze in de DD8 wel de overwinning. Samen met Rian Noevers was een 6-1 6-2 overwinning op Renske Meijer en Sarah van Velsen voldoende voor de eindoverwinning in de poule.

In de HD5 waren het Edwin de Groot en Paul de Koning die vlot van start gingen maar uiteindelijk toch het onderspit dolven tegen Patrick Koenders en Jan WIllem Limbeek 1-6 6-3 10-5.

Bij de laatste 2 wedstrijden had WTV nog ijzers in het vuur om een overwinning binnen te halen, maar Martijn Barends en Pascal Meurs gingen ten onder in de supertiebreak tegen Marco Wikkerink en Robert Langeler 3-6 6-4 10-8. Zoe Merbis en Mirte Wigman pakten voor een volle tribune wel de winst, zij stuurden Carlijn Nijhof en Juliette van de Schreur met een 6-2 6-2 nederlaag terug naar Doetinchem.

En met de dubbele titel van Zoe Merbis kwam het CD Reclame Open 2023 weer tot een einde, een toernooi dat niet mogelijk was zonder de vele vrijwilligers die onze club rijk is, jullie allen super bedankt, want zonder jullie hadden we er niet zo’n mooi toernooi van kunnen maken. Maar ook zonder de lokale middenstand hadden wij nooit zoiets moois neer kunnen zetten, CD-Reclame, Lukassen Tweewielers Wehl, Kookstudio75, Wehlse Bijenkorf, Giesen Schoenmode, Boyz & Girlz, Warenhuis Jansen, Landwinkel De Verse Kers, Juwelier Optiek Volman, PLUS Bruil, Presikhaaf Schoolmeubelen, Slijterijpeeterswehl, DIO Peeters, EcoGroen, Bram, De Echte Bakker, Tennis-Solution, Bloemenhandel Jan van Pul Wehl ., Intero Security, Ten Brundel Wonen, Slagerij Bles, Dierenshop Wehl, Buuls Bier Wehl, DownTown Wehl, AMIKappers

Nu het laatste verhaaltje online staat en de vrijwilligers gezamenlijk deze week hebben afgesloten is het tijd om het boek van CD Reclame Open 2023 definitief te sluiten. Wij gaan ons op maken voor ons jubilieum toernooi in 2024 (50 Jaar WTV en 10 Jaar CD-Reclame Open).

Tot volgend jaar?